Home / Deserturi / Tort cu crema de zahar ars
7 July, 2017

Tort cu crema de zahar ars

Comments : 1 Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen

 

Acest tort este unul foarte simplu , aromat si gustos … Sper sa va placa si vi-l recomand cu drag !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

Pentru crema de zahar ars avem nevoie de :

  • 1 l lapte
  • 10 oua
  • 250 g zahar pt. compozitie
  • 250 g zahar pt. caramelizarea vasului
  • 2 lg. esenta de vanilie
  • 2 lg.esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie

Pentru blat avem nevoie de :

  • 4 oua
  • 4 lg. zahar
  • 4 lg. faina
  • 4 lg. ulei
  • 1 zahar vanilat

Incepem cu crema de zahar…Intr-un bol mixam ouale intregi cu 250 g zahar , apoi adaugam laptele , esenta si coaja de lamaie . In vasul pe care l-am ales pentru a coace (eu am ales o forma cu diametrul de 28 cm) , punem celelalte 250 g de zahar si  lasam sa se topeasca fara a amesteca . Dupa care rotim vasul pentru a repartiza uniform caramelul. Apoi turnam compozitia peste caramel , punem forma intr-o tava in care adaugam apa si dam la cuptor pentru 30 min.

Intre timp pregatim blatul , separam ouale , iar albusul il mixam cu zaharul , galbenusul il amestecam cu uleiul si il incorporam peste spuma de albus apoi adugam faina cernuta . Aceasta compozitie o turnam peste crema de zahar si continuam coacerea inca 20 – 30 min. in functie de cuptor. Rasturnam tortul pe un platou , il lasam sa se racesca si putem servi…

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

 

1 COMMENT

One thought on : Tort cu crema de zahar ars

  • cris
    July 11, 2017 at 4:17 pm

    Un tort extrem de bun si arata apetisant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *