12 January, 2018
Pastrama de oaie cu mămăligă
Posted in : Fripturi, Mancaruri on by : Flory Kitchen
Foarte gustoasă și apetisanta,prastrama de oaie reprezinta un fel de mancare potrivit pentru prânz sau cina . Desi noi romanii nu avem tradiție pentru carnea de oaie in general,ea este totuși o carne foarte gustoasă si are anumite calități pe care nici o alta carne nu le deține. Pentru cunoscatori si nu numai reprezintă o delicatese!
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare:
- 1 kg pastramă oaie
- 250 ml vin roșu demisec
Iar pentru mamaliga avem nevoie de :
- 800 ml apă
- sare
- 2 căni mălai aproximativ
Pentru inceput taiem carnea in fasii subtiri si într o tigaie cu putin ulei o adaugam pentru a o gati înăbușit . Dupa ce prinde culoare , putem adauga apa din cand in cand pana consideram ca este bine pătrunsă. Spre finalul prepararii adaugam vinul rosu si mai gatim 10 min.
Intre timp pregatim mămăliga…..intr o cratita adaugam apa ,sarea si lasam sa fiarba. Cand apa fierbe ,adaugam malaiul amestecand cu un tel . Lăsăm mămăliga sa fiarba.
Servim pastrama noastra delicioasa alaturi de mamaliga calda!
Poftă bună si gatiti cu pasiune!