Home / Mancaruri / Sarmale in foi de varza
3 October, 2017

Sarmale in foi de varza

Comments : 2 Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

  •   Timp de preparare : 1h 30min.

Ca si preparat sarmalele sunt destul de populare in randul romanilor si nu numai , fiind intalnite la turci si greci deopotriva , diferenta fiind in condimente si alte cateva ingrediente adaugate ….

Este un preparat traditional si foarte gustos …asa ca sa trecem la treaba , sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 1.3 kg carne tocata
  • 1.5 kg frunze de varza
  • o ceapa tocata
  • 1 ou
  • 300 g orez
  • 200ml pasata de rosii + bulion daca doriti
  • cimbru
  • oregano
  • boia dulce
  • sare si piper
  • 300 g varza tocata – pt.garnisit
  • 200 g sunculita afumata
  • cateva boabe de piper si foi de dafin

Pentru inceput pregatim frunza de varza si o portionam dupa preferinta .

Apoi peste carnea tocata adugam oul , ceapa taiata marunt ,pasata de rosii si condimentele . Omogenizam bine compozitia si mai asezonam dupa gust daca este necesar si incorporam si bulionul .

Eu prefer sarmalele mai dietetice si evit a calii ceapa , orezul cum se procedeaza in alte retete…

Dupa ce am pregatit compozitia putem trece la infasurarea sarmalutelor…

Intr-o oala adauga ulei , o parte din varza tocata si incepem sa asezam sarmalele . Deasupra adaugam sunculita afumata taiata potrivit de mare , restul de varza tocata bulion sau pasata de rosii si desigur foile de dafin si boabele de piper . Completam cu apa si punem oala la fiert . Precizez ca eu am ales sa fierb samalele la oala sub presiune , deoarece se gatesc mult mai repede .

Va doresc pofta buna si nu uitati, gatiti cu pasiune !

2s COMMENTS

2 thoughts on : Sarmale in foi de varza

  • Shando
    December 18, 2020 at 11:10 am

    Cam cata vreme se fierb sarmalele la oala sub presiune ? Aveti idee cam care este presiunea in oala cu pricina ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *