3 October, 2017
Sarmale in foi de varza
Comments : 2 Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 1h 30min.
Ca si preparat sarmalele sunt destul de populare in randul romanilor si nu numai , fiind intalnite la turci si greci deopotriva , diferenta fiind in condimente si alte cateva ingrediente adaugate ….
Este un preparat traditional si foarte gustos …asa ca sa trecem la treaba , sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 1.3 kg carne tocata
- 1.5 kg frunze de varza
- o ceapa tocata
- 1 ou
- 300 g orez
- 200ml pasata de rosii + bulion daca doriti
- cimbru
- oregano
- boia dulce
- sare si piper
- 300 g varza tocata – pt.garnisit
- 200 g sunculita afumata
- cateva boabe de piper si foi de dafin
Pentru inceput pregatim frunza de varza si o portionam dupa preferinta .
Apoi peste carnea tocata adugam oul , ceapa taiata marunt ,pasata de rosii si condimentele . Omogenizam bine compozitia si mai asezonam dupa gust daca este necesar si incorporam si bulionul .
Eu prefer sarmalele mai dietetice si evit a calii ceapa , orezul cum se procedeaza in alte retete…
Dupa ce am pregatit compozitia putem trece la infasurarea sarmalutelor…
Intr-o oala adauga ulei , o parte din varza tocata si incepem sa asezam sarmalele . Deasupra adaugam sunculita afumata taiata potrivit de mare , restul de varza tocata bulion sau pasata de rosii si desigur foile de dafin si boabele de piper . Completam cu apa si punem oala la fiert . Precizez ca eu am ales sa fierb samalele la oala sub presiune , deoarece se gatesc mult mai repede .
Va doresc pofta buna si nu uitati, gatiti cu pasiune !
2 thoughts on : Sarmale in foi de varza
Cam cata vreme se fierb sarmalele la oala sub presiune ? Aveti idee cam care este presiunea in oala cu pricina ?
Fierbem 30 min.