13 August, 2017
Salata de sfecla si mar
Comments : 1 Posted in : Salate on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 20 min.
- Pentru : 2 persoane
Aceasta salata este una extrem de bogata in vitamine si foarte sanatoasa datorita ingredientelor prospete folosite. Ar fi indicat macar o data pe zi sa consumam o salata din legume proaspete…
Cunoastem deja calitatile sfeclei rosii , folosita pentru cresterea hemoglobinei si pentru lupta impotriva cancerului si altor afectiuni . Sfecla rosie marinata putin in otet balsamic are un gust exceptional si nu mai trebuie sa pierdem timpul cu fierberea sau coacerea ei , etape care ii scad din proprietatile nutritive .
In concluzie salata mea este una foarte sanatoasa si destul de satioasa si o recomand cu mare drag !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
Eu am preparat-o in portii individuale , dar desigur o puteti prepara si intr-un bol , feliind dupa plac ingredientele …
- o mana valeriana sau alta salata
- 1 mar verde ( grany smith)
- o sfecla rosie de marime medie
- 50 ml otet balsamic
- fulgi de parmezan
- 4 felii bacon
- sare
- piper
- ulei de masline
- o lg mustar cu boabe-mustar frantuzesc
- sucul de la o lamaie
Spalam marul si ii scoatem cotorul cu ajutorul unui dispozitiv , apoi il feliem pe razatoarea mandolina sau la cutit…La fel procedam si cu sfecla rosie , o spalam , o curatam de coaja si o feliem . Peste ea adaugam otetul balsamic si o lasam la marinat pana ne ocupam de restul ingredientelor . Pregatim dresingul din ulei de masline , sucul de lamaie si mustarul boabe , asezonam cu sare si piper si incepem sa montam salata …
Pe o farfurie asezam 3-4 felii de sfecla ,urmata de valeriana, parmezan ,apoi 3-4 felii de mar, apoi o felie de bacon si continuam operatiune alternand ingredientele …
La final adaugam dresing si decoram cu un fruct de capere .
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Salata de sfecla si mar
Vitamine ,culoare,o gustare ușoară.Mereu ne surprinzi.Merita toate felicitările din partea noastră.