13 August, 2017
Lasagnia
Comments : 1 Posted in : Paste on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 1 h 15 min
- Pentru : 6-8 persoane
Lasagnia este unul dintre cele mai cunoscute preparate italiene dupa pizza ….bineinteles… Foarte gustos si savuros , reteta de baza este cea cu sos bolognese , dar ea se prepara in multe alte variante ,cu legeme , spanac, ricotta, cu pui ,etc , pe care le vom incerca cu timpul in retetele viitoare .
Acum va propun varianta de baza ce cu sos bolognese si bechamel .
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
Pentru sosul bolognese:
- 1 kg carne tocata porc sau amestec
- 500 g foi de lasagnia proaspete
- 1 morcov
- o ceapa
- o tija telina apio
- 2 conserve rosii cuburi
- 250 g cascaval razuit
- sare
- piper
- oregano
- cimbru
Pentru sosul bechamel :
- 250 -300 ml lapte
- 50 g faina
- 50g unt
- 1 lg. nucsoara
Vom incepe cu pregatirea sosului de carne… Vom taia ceapa , morcovul si telina . Intr-o tigaie adaugam ulei de masline si calim legumele , dupa care adaugam carnea tocata si condimentam. Gatim cateva minute si adaugam si rosiile si mai lasam pe foc 5 min. Dam sosul deoparte si preparam bechamelul… Intr-o craticioara adaugam untul , faina si amestecam bine apoi turnam incet laptele , asezonam cu sare , piper si nucsoara si amestecam continuu pana capata consistenta dorita , mai adaugam lapte daca doriti sosul mai subtire..
Intr-o tava pentru cuptor adaugam ulei si suc de rosii si incepem sa asamblam lasagnia…asezam un strat de foi , urmat de sosul de carne , cascaval , apoi iar foi ,sos , cascaval…..si repetam operatiune pana terminam toate foile. Deasupra adaugam sosul bechamel si cascaval razuit si dam tava la cuptor pentru 30-40 min. pana se rumeneste .
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Lasagnia
Am învățat multe de când vizionez aceste rețete . Felicitările mele Flory tine-o tot așa.