13 August, 2017
Saltimbocca
Comments : 1 Posted in : Fripturi on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 40 min
- Pentru : 6 persoane
Este o reteta cu specific italian , foarte gustoasa si care nu necesita un proces laborios de preparare . In traducere saltimbocca inseamna ” sare in in gura “datorita gustului usor sarat pe care ni-l confera preparatul… De regula se preparara din carne de vitel , dar puteti folosi si carne de porc sau chiar pui .
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 800 g carne porc ( snitel)
- 16 felii salam crud uscat ( feliat ff subtire – Levant- agricola)
- 16 frunze de salvie
- 50 g unt
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
Feliile de carne daca sunt prea mari le portionam in jumatate si le asezonam cu sare si piper . Pe fiecare bucata asezam una doua felii de salam si frunza de salvie si fixam totul cu o scobitoare .
Intr-o tigaie adaugam untul si puti ulei de masline si prajim feliile pe ambele parti , iar la final adaugam vinul alb si lasam sa se inabuseasca putin , dupa care putem servi !
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Saltimbocca
Numai când mă uit la preparat îmi dau seama că e gustos.Felicitati!!!