16 July, 2017
Focaccia cu rozmarin
Comments : 1 Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 1h 30min
Focaccia este o paine italiana asemeni unei pizza , asezonata cu ierburi , mozarella si nelipsitul ulei de maline.
Sper sa o incercati si voi .
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 500 g faina
- 250 ml apa
- sare
- 15 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
- ulei de masline
- rozmarin verde
Preparam aluatul ca pentru paine , din apa ,drojdie ,faina , sare si putin ulei de masline. Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul si il impartim in 2 parti egale . Fiecare parte o modelam sub forma unei bile si o intindem cu sucitorul dandu-i forma rotunda , nu mai groasa de 1 cm.
O ungem cu ulei de masline si o presam usor cu degetele formand mici adancituri in care punem fire de rozmarin.
Coacem la cuptorul preincalzit aproximativ 30 min.
Pafta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Focaccia cu rozmarin
Sa tot mănânci.Savuroasa!!!!