Home / Paine/Patiserie / Fougasse
16 July, 2017

Fougasse

Comments : 1 Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen

  •     Timp de preparare : 1h 30min.

In bucataria frantuzeasca , fougasse este o paine de baza , in forma de frunza , preparata cu ierburi de provence,tipica regiunii din care face parte . Fougasse este versiunea frantuzeasca a focacciei italiene.

Va recomand cu drag aceasta painica , fiind foarte usor de pregatit si servita alaturi de branzeturi si legume proaspete este delicioasa .

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

Pentru aluat :

  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 500 ml apa calda
  • 1 lg. zahar
  • 1 lg. sare
  • ulei de masline

Pentru asezonare :

  • ulei de masline
  • o mana masline verzi feliate
  • 2-3 rosii uscate in ulei
  • oregano uscat
  • ierburi de provence

Incepem cu pregatirea aluatului…Intr-un bol mic preparam drojdia faramitata cu zahar si putina apa . Apoi in vasul mixerului adaum ulei de masline , apa calda ,sarea ,faina si amestecul de drojdie . Apoi framantam aluatul , dupa care il lasam la dospit .

Dupa ce aluatul a crescut , il impartim in 2 sau 4 parti depinde cat de mari dorim sa facem painicile , si pe blatul de lucru presarat cu faina intindem cu sucitorul aluatul in forma ovala , sub forma unei frunze …ii crestam nervuri cu ajutorul cutitului , o ungem cu ulei de masline si presaram pe ea ierburi , masline , ce dorim…

Transferam fougasse pe o tava de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 20-30 min.

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

1 COMMENT

One thought on : Fougasse

  • cris
    July 17, 2017 at 2:11 pm

    Super!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *