8 June, 2017
Prajitura norvegiana
Comments : 1 Posted in : Prajituri/ Torturi, Torturi on by : Flory Kitchen
- timp de pregatire 40 min
- numar portii : cca 20
Aceasta prajitura este una simpla , gustoasa , cu crema fina si aerata ca de vara…imi doresc sa o incercati si voi si sper ca o sa va placa .
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare…
- 350 g biscuiti simplii sau digestiv
- 200 g unt sau margarina
- 300 ml frisca lichida
- 300 g smantana 24 % grasime sau iaurt grecesc 10% grasime
- 200 g fructe la alegere
- 2 plicuri tort-gelle
Rupem biscuitii in bucati mari si ii macinam intr-un robot de bucatarie , apoi ii amestecam cu untul foarte moale pana obtinem o consistenta potrivita .
Intr-o forma unsa cu unt asezam compozitia de biscuiti si nivelam bine , dupa care o lasam deoparte..
Punem frisca in bolul mixerului si o spumam , apoi adaugam smantana sau iaurtul si mixam in continuare pana este bine incorporata . Asezam frica cu o spatula peste blatul de biscuiti si o dam la rece 30 min.
Intre timp taiem fructele alese si le asezam dupa plac peste frica. Preparam jeleul dupa instructiunile de pe ambalaj ,il lasam puin sa se raceasca si il turnam peste fructe . Dam prajitura la rece 1 ora sau peste noapte si o servim a doua zi.
Foarte usor si va asigur ca si gustul este unul pe masura .
Serviti cu placere si Gatiti cu pasiune!
One thought on : Prajitura norvegiana
Culoare,gust si mult suflet intr- o farfurie de poveste.