Home / Deserturi / Cinnamon rolls/Rulouri cu scorțișoară
13 December, 2020

Cinnamon rolls/Rulouri cu scorțișoară

Posted in : Deserturi, Retete de craciun on by : Flory Kitchen

Un desert cu aroma de iarnă, tocmai bun de savurat lângă o ciocolată caldă într-o zi de iarnă!

Ușor de pregătit, din ingrediente simple, sunt un deliciu pufos și aromat!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

Aluat:

  • 120 g unt topit
  • 3 LG zahăr
  • 250 ml lapte cald
  • 7 g drojdie uscată
  • 2 oua
  • 500 – 600 g făină
  • un praf de sare
  • vanilie

Umplutura :

  • 100 g zahar brun
  • 2 Lg scorțișoară măcinată
  • 100 g unt moale

Framantam un aluat potrivit de moale și elastic din ingredientele menționate mai sus… In laptele cald adaugăm drojdia și zaharul,pe care îl adaugăm în vasul robotului. Apoi ouăle,untul topit, sarea și făina. Omogenizam bine totul. Aluatul rezultat îl lasam la dospit pana își dublează volumul.

După ce a crescut, întindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasă pe care o ungem cu unt moale și presa ram zaharul cu scorțișoară. Rulam foaia și o portionam în 12 bucăți pe care le așezăm într-o forma cu hârtie de copt,unde rămân la dospit pentru încă 20-30 minute. Ungem rulourile cu ou bătut și presaram zahar brun.

Coacem la 180 de grade aproximativ 30 min în funcție de cuptor.

Poftă bună și nu uitați, gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *