23 August, 2020
Kebab Adana
Posted in : Mancaruri, Retete asiatice/orientale on by : Flory Kitchen
Un preparat absolut…delicios!
După orașul unde a fost conceput… Adana, acest kebab este unul cu tradiție! Preparat din carne de miel, vită sau oaie și asezonat de condimente incredibil de aromate. În trecut carnea, era tocată de bucătari manual la satîr, dar acum o putem lua tocată de la măcelărie fără probleme. Kebab – ul este montat pe lame din otel asemenea unor săbii, de unde și denumirea de shish kebab, dar în lipsa lor putem monta pe bețe din bambus ceva mai late și copt pe pat de jar sau pe grill. În mod tradițional, kebab ul Adana este servit alături de o salată din ceapă, patrunjel și sumac. Deoarece nu sunt fan ceapă, am ales ca servesc kebab-ul meu alaturi de o salată de roșii cu pătrunjel, ardei iute și desigur sumac., mult mai prietenoasa gustului meu!
Dar….. Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 1 kg carne tocată (miel și vițel am folosit eu)
- 1/2 ardei roșu kapia
- 2 ardei verzi semi iuți
- patrunjel
- 2-3 căței usturoi
- fulgi de chilli
- 1 lg sumac
- cumin măcinat
- boia dulce
- sare și piper după gust
- 10 bețe pt frigărui din bambus
Pentru salata de roșii am folosit:
- 4 roșii mari
- 2 ardei iuți
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1 lg sumac
- sare după gust
- ulei de masline
Amestecam carnea tocată cu mirodeniile, sare, piper, ardeii tocați foarte fin, usturoiul de asemeni, patrunjelul tocat și omogenizam bine totul. Betele din bamb le ținem în apa rece timp de 1 ora aproximativ, pentru a nu se arde. Portionam în 10 părți compoziția și o modelam pe frigărui. Le dam la rece măcar 30 min pentru a putea sa le modelam de final, formând cu degetul mici adancituri de a lungul kebab-ului.
Încingem foarte bine tigaia grill și așezăm kebab-ul. Între timp, pregătim salata.
Servim pe o pită împreună cu salată!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!