Home / Paine/Patiserie / Paine integrală de casă
8 May, 2020

Paine integrală de casă

Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen

Pâinea se află în fiecare zi pe masa fiecăruia dintre noi! Fie ca este albă, integrala, neagra, cu semințe sau nu, pâinea reprezintă un aliment de bază! Dar, dacă este făcută în casă, frământata și coaptă cu dragoste ea devine cu siguranță un produs super gustos și hrănitor superior celei din comerț…

Deci…. Sa coacem pâine, zic !

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 700 g făina alba  de pâine (tip 650)
  • 300 gfaina integrală
  • 550 ml apă călduță
  • 1 lg sare
  • 1 lg zahăr
  • 20 g drojdie
  • 1 plic maia uscată de secară – optional
  • 1 lg ulei

În apa călduță dizolva drojdia împreună cu zahărul. În vasul de frământare adaugăm uleiul și apa cu drojdia,apoi fainurile cernute, maiaua uscată și sarea. Începem sa frământăm pana obținem un aluat suplu și mătăsos pe care îl punem la dospit la loc călduț într-un bol uns cu ulei și acoperit cu folie alimentară până își dublează volumul.

Apoi scoatem aluatul din bol, îl modelam și îl așezăm în forma de copt…(eu am ales sa coc pâinea în vasul de ceramică Emily Henry) și lăsăm în continuare la dospit încă 30 min. Înainte de a o introduce la cuptor crestam din loc în loc aluatul cu un cuțit pentru ca pâinea sa crească frumos și uniform…. Coacem la 200 grade aproximativ 30-40 min pana ce pâinea este rumen aurie. Dacă folosiți un vas de copt pâine, ca în cazul meu înainte de a o da la cuptor stropiți capacul vasului cu apa… Iar spre finalul coacerii ridicați capacul astfel încât pâinea sa se rumenească frumos….

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *