Home / Mancaruri / Risotto cu pui și ciuperci
26 April, 2020

Risotto cu pui și ciuperci

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

Un preparat cremos, delicios și foarte fresh!

Se pregătește rapid și poate fi o alegere ideală pentru cină sau prânz… Este indicat sa folosiți un orez potrivit pentru risotto, arborio sau carneolli pentru un rezultat pe măsură!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 6 pulpe de pui superioare
  • 500 g orez arborio
  • 100 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 500 g ciuperci brune
  • 50 g parmezan răzuit
  • 2 l supă de pui
  • sare și piper după gust
  • fulgi de chilli
  • patrunjel verde
  • 1 lămâie – coaja și sucul
  • condiment pt pui

Condimentam pulpele cu sare, piper și condimentul pt pui. Le rumenim într-o tigaie cu puțin ulei și unt pe ambele părți. Apoi le scoatem într-un bol și continuam cu restul ingredientelor…. In aceeași tigaie adaugăm restul de unt și călim ciupercile brune tăiate sferturi. După, le scoatem și pe acestea într-un bol. Adaugăm orezul,amestecam bine, adaugăm sarea și supa de pui… Acoperim și lăsăm sa se gătească la foc adăugând pe parcurs lichid, dacă este necesar. Când orezul este aproape gata, adaugăm vinul, ciupercile și gătim în continuare. Este timpul să adaugăm parmezan ul răzuit, patrunjelul tocat și desigur…pulpele pe care le așezăm frumos deasupra. Asezonam cu puțin piper după gust, coaja rasa de lămâie și sucul acesteia. Lasam acoperit sa se odihnească câteva minute, după care putem servi….! Deliciooos!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *