Home / Fripturi / Rață cu sos de portocale
1 May, 2020

Rață cu sos de portocale

Posted in : Fripturi on by : Flory Kitchen

Un deliciu…fără doar și poate!!!

Un preparat savuros, simplu și sofisticat tot odata, plin de gust și arome minunate! Sper ca v-am convins să-l încercați și voi🙂….

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • carne de rață ( pulpele, pieptul și aripirile)
  • 250 ml suc de portocale
  • 1 portocală
  • 600 ml supă de pui
  • sare și piper
  • 3-4 crenguțe cimbru verde
  • 1 lg cuișoare
  • 1 lg unt clarificat (ghee)
  • ulei de măsline

Începem sa asezonam carnea. Într-o tigaie adaugăm ulei și ghee și rumenim carnea pe ambele părți și o punem într-un bol. În alta cratiță adaugăm puțin ulei, piper boabe, crenguțe de cimbru verde și cuișoarele. Așezăm apoi carnea de rață și adaugăm sucul de portocale și supa. Acoperim cu capac și gătim la foc mediu fie pe plită sau la cuptor, pana ce carnea este bine pătrunsa. Apoi adaugăm portocala tăiată felii, restul de cimbru și boabe de piper și mai lăsăm câteva minute.

Putem servi minunatul preparat și ne putem bucura de gustul desăvârșit!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *