6 February, 2020
Pui piri-piri și cartofi dulci
Posted in : Fripturi, Mancaruri on by : Flory Kitchen
Puiul piri-piri este foarte fraged, delicios și cu o nota picantă care pune în valoarea savoarea acestei fripturi… Îl ador, iar în compania cartofilor dulci este un deliciu!
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 1 pui (1.5 kg)
- 1 ardei iute rosu
- 1 lg ghimbir răzuit
- 1-2 căței usturoi
- sare și piper după gust
- 1 lg boia dulce /iute ușor afumată
- ulei
- o lămâie (coaja +sucul)
- 1 lg oțet balsamic
- 3 cartofi dulci
- cimbru uscat
Într-un robot de bucătărie adaugăm ardeiul iute, coaja și sucul de lămâie, boiaua, sare, piper, usturoiul, ghimbirul și oțetul balsamic. Mixam bine totul cu ulei de măsline…. Lasam marinada deoparte și pregătim puiul pe care îl tăiem cu o foarfecă de o parte și de a alta a sirei spinării pe care o îndepărtăm. Aplatizam puiul și îl ungem cu marinada.
Într-o tigaie cu puțin ulei așezăm puiul cu fața în jos și îl rumenim ușor sa ii dam culoare. Apoi îl întoarcem și îl dam la cuptorul încălzit la 200 grade pana se rumenește frumos… Îl mai ungem între timp cu grăsimea din tavă pentru a avea o crustă crocanta….
Cartofii dulci ii curata de coaja și ii tăiem în bastonașe, ii așezăm într-o tava cu hârtie de copt, ii asezonam cu sare, piper, cimbru și ulei de măsline. Ii coacem și pe ei la 180 de grade cam 30 min pana sunt pătrunși.
Servim puiul alături de cartofii noștri delicioși!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!