20 October, 2019
Gulaș de porc
Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen
Gulasul sau Gulyas este un preparat de origine maghiară apărut pe la 1800… Este de fapt o tocana pregătită cu carne de vita, porc sau oaie….cu ceapa și ardei și nelipsita paprika, care definește gustul.
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 1 kg carne porc
- 5 ardei kapia
- o ceapă
- 6 cartofi
- O lingura pasta de ardei dulce
- 200 g roșii cuburi
- 1 ardei iute
- o linguriță chimen
- o linguriță boia dulce afumată
- sare și piper
- mix condimente pt gulaș
- foi dafin
- 2 LG ulei
- 1 LG untura de rață
Adaugăm într-o cratiță uleiul și untura de rață. Tăiem ceapa și o călim împreuna cu chimenul. Apoi adaugăm pasta de ardei, carnea de porc tăiată cuburi, asezonam cu sare, piper, boia si mirodenii. Gătim acoperit câteva minute apoi adaugăm ardeii tăiați cubulețe,ardeiul iute, roșiile și cam 500 ml apă. Gătim pana ce carnea este aproape gata și adaugăm cartofii. Mai completam cu lichid dacă este necesar și gătim în continuare pana ce sunt fierți cartofii.
Poftă bună și gătiți cu pasiune!