26 October, 2019
Dulceață de ardei iute
Posted in : Aperitive, Conserve on by : Flory Kitchen
Un gust excepțional, dulce și totuși spicy….Ardeiul iute încununează de această dată o dulceață extravagantă și mai puțin convențională și anume Dulceața de ardei iute!
Servită cu brânzeturi rafinate, mezeluri sau fripturi suculente, aceasta dulceață da o notă deosebită oricărei mese elegante! Asa ca, sa prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 600 g ardei iute
- 3 ardei kapia
- 125 ml oțet balsamic
- 600 ml oțet de vin
- 500 g zahar alb
- 3 linguri zahar brun
- 5-6 cuișoare
Ardeii iuți spălați și uscați, ii secționam pe lungime și îndepărtăm semințele și cotoarele. Procedam la fel și cu ardeii kapia. Ii mărunțim într-un robot de bucătărie și ii adaugăm într-o cratiță împreună cu oțetul, zaharul și restul ingredientelor. Dam totul la foc mic și fierbem dulceața pana scade lichidul și are consistența dorită. Punem dulceața fierbinte în borcane uscate și o punem la păstrare pana când pregătim ceva bun să i se alăture!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!