11 May, 2019
Conopida cu sos de capere
Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen
Un preparat usor si savuros care poate fi un fel principal sau o excelenta garnitura pentru o friptura sau orice altceva prefarati !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- o conopida de 1 kg aproximativ
- sare
- piper
- ulei de masline
- 3 linguri capere
- zeama si coaja unei lamai
- 2 linguri pesmet
- 2-3 linguri de parmezan razuit
- 2 linguri muștar cu boabe
- patrunjel verde
Spalam conopida si o desfacem in buchetele .
O oparim cateva minute in apa cu sare …atentie! ..nu o fierbem !
O scurgem si o lasam putin sa se racoreasca . Asezam buchetelele intr-o tava cu hartie de copt si o asezonam cu sare , piper si ulei de masline , dupa care presaram pesmet amestecat cu parmezan ras si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 min.
Pregatim dressing-ul…amestecam intr-un bol zeama si coaja de lamaie , ulei de masline , caperele, muștarul si asezonam dupa gust cu sare si piper. Dupa ce am scos conopida din cuptor turnam peste ea dressing-ul incat sa o invaluie bine in miresmele lui ! Garnisim cu pătrunjel verde!
Pofta buna si gatiti cu pasiune !