Home / Mancaruri / Conopida cu sos de capere
11 May, 2019

Conopida cu sos de capere

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

Un preparat usor si savuros care poate fi un fel principal sau o excelenta garnitura pentru o friptura sau orice altceva prefarati !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • o conopida de 1 kg aproximativ
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 3 linguri capere
  • zeama si coaja unei lamai
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri de parmezan razuit
  • 2 linguri muștar cu boabe
  • patrunjel verde

Spalam conopida si o desfacem in buchetele .

O oparim cateva minute in apa cu sare …atentie! ..nu o fierbem !

O scurgem si o lasam putin sa se racoreasca . Asezam buchetelele intr-o tava cu hartie de copt si o asezonam cu sare , piper si ulei de masline , dupa care presaram pesmet amestecat cu parmezan ras si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 min.

Pregatim dressing-ul…amestecam intr-un bol zeama si coaja  de lamaie , ulei de masline , caperele, muștarul si asezonam dupa gust cu sare si piper. Dupa ce am scos conopida din cuptor turnam peste ea dressing-ul incat sa o invaluie bine in miresmele lui ! Garnisim cu pătrunjel verde!

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *