Home / Supe/ciorbe / Ciorbă cu cartofi și afumătură
24 May, 2021

Ciorbă cu cartofi și afumătură

Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen

Ciorba… nelipsită din prânzurile noastre !

Cu gust bogat de smântână , acrită atât cât trebuie și cu aromă proaspătă de leuștean…hmmm…un deliciu !

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare:

  • 800 g carne porc afumată
  • 1 ardei gras
  • 1 păstârnac
  • o ceapă
  • 1_2 morcovi
  • 2 tije apio
  • 1 legătură sparanghel verde (350 g)
  • 500g cartofi
  • 200 ml smântână dulce
  • 2 gălbenușuri
  • zeama unei lămâi
  • 1 leg. leuștean sau pătrunjel
  • sare și piper după gust

Porționăm carnea ,pe care o călim ușor într-o oală cu puțin ulei . Spălăm ,curățăm și tăiem legumele după preferință. Le adăugăm peste carne și asezonam cu sare . Călim cât să se înmoaie puțin ,apoi adăugăm cartofii, sparanghelul și desigur cam 3 l de apa sau supa .

Acoperim și gătim până ce carnea și legume le sunt bine pătrunse. Putem lăsa ciorba așa,adăugând doar verdeața sau o putem drege cu smântână și galbenus asemeni ciorbei a la grec…fiecare după preferință…sau acrită cu borș !

Poftă bună și Gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *