24 May, 2021
Ciorbă cu cartofi și afumătură
Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen
Ciorba… nelipsită din prânzurile noastre !
Cu gust bogat de smântână , acrită atât cât trebuie și cu aromă proaspătă de leuștean…hmmm…un deliciu !
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare:
- 800 g carne porc afumată
- 1 ardei gras
- 1 păstârnac
- o ceapă
- 1_2 morcovi
- 2 tije apio
- 1 legătură sparanghel verde (350 g)
- 500g cartofi
- 200 ml smântână dulce
- 2 gălbenușuri
- zeama unei lămâi
- 1 leg. leuștean sau pătrunjel
- sare și piper după gust
Porționăm carnea ,pe care o călim ușor într-o oală cu puțin ulei . Spălăm ,curățăm și tăiem legumele după preferință. Le adăugăm peste carne și asezonam cu sare . Călim cât să se înmoaie puțin ,apoi adăugăm cartofii, sparanghelul și desigur cam 3 l de apa sau supa .
Acoperim și gătim până ce carnea și legume le sunt bine pătrunse. Putem lăsa ciorba așa,adăugând doar verdeața sau o putem drege cu smântână și galbenus asemeni ciorbei a la grec…fiecare după preferință…sau acrită cu borș !
Poftă bună și Gătiți cu pasiune!