5 March, 2021
Puișori de munte în stil marocan
Posted in : Fripturi, Mancaruri on by : Flory Kitchen Tags: #cocoseidemunte #Couscous
….. Delicioși, fragezi și plini de arome!
Fie ca ii numim puișori de munte, sau cocoșei de munte….sau coquelet de Bretagne, sunt absolut delicioși! Deși acum ceva vreme am mai pregătit acești puișori în alt mod, acum…cu umplutura de cous cous și stafide mi s-au părut mult….mult mai aromati, dar probabil și grație condimentelor folosite!
Cu adevărat o încântare…. Asa ca, va invit și pe voi să urmăriți ingredientele și modul de preparare :
- 2 puișori de munte
- 1 cup (ceașcă sau măsură) cous cous fin
- 30 g stafide
- sare și piper după gust
- 1Lg curcuma
- 1/2 lg ghimbir
- 1/2 lg șofran
- fulgi de chilli după gust
- 2 Lg unt ghee sau unt 80 % grăsime
- 1 Lg ulei
- 1 lămâie
- cimbru și coriandru verde
Pentru început, adaugăm cous cous ul într-un bol, peste care adaugăm putina sare și apa fierbinte cât sa îl acopere. Îl lasam la hidratat…
Puișorii ii uscam cu prosop de hârtie dacă este necesar, ii asezonam cu sare și piper…si pregătim marinada…
Adaugăm untul topit împreună cu uleiul într-un bol mic, mirodeniile și omogenizam amestecul. Apoi peste couscous ul hidratat adaugăm stafidele și puțin ulei, amestecam și umplem puișorii cu această compoziție.
Legam piciorușele puișorilor cu ață de bucătărie și cu o pensula ungem puișorii cu untul pregătit anterior.
Într-o cratiță adaugăm 2 linguri de ulei și rumeni ușor puișorii cât sa le dam culoare. Ii transferam apoi într-un vas pentru cuptor, adaugăm șofranul împreună cu cimbrul și coriandrul verde și un strop de apă sau supă. Adaugăm capacul și ii dam la cuptorul încins la 180 de grade pentru 30 – 40 min pana sunt bine făcuți…
Servim alături de cous cous ul rămas!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!