23 August, 2020
Pain turc/Pite turcești
Posted in : Paine/Patiserie, Retete asiatice/orientale on by : Flory Kitchen
Moi și minunate aceste painici se potrivesc alături de orice preparat fie el oriental sau nu!
Sub denumirea generica de Pain turc sau Turkish bread, putem încadra mai multe sortimente de pâine turcească. Fie ca le numim, lipii, lavash, gozleme sau pide turcești, merita sa încercați aceasta pâine minunată măcar o dată chiar acolo, la ea acasă!
Dar,până una alta, ne putem bucura de gustul ei chiar în bucătăria noastră!
Asa că, să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 500 g făină albă pt pâine
- 150 ml lapte cald
- 150 ml apă caldă
- 10 g drojdie uscată
- sare
Pentru toping:
- boia
- unt sau ulei de măsline
- za’tar
- patrunjel verde
Framantam un aluat elastic și mătăsos din faina, drojdie, apa și lapte. Îl lasam la dospit cam o ora la loc călduț.
Apoi îl portionam în 10 părți sau depinde ce mărime doriți. Fiecare bucățică de aluat o modelam în formă de bilă și le lăsăm la odihnit.
Întindem cu sucitorul și coacem pe o tigaie încinsă, unsa cu ulei.
După preferință ungem apoi painicile cu unt sau ulei pentru a le menține moi și le presarăm cu boia, patrunjel sau ce dorim…
Poftă bună și gătiți cu pasiune!