Home / Mancaruri / Cartofi aurii și aromați la cuptor
10 June, 2020

Cartofi aurii și aromați la cuptor

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

Pufoși, fragezi de se topesc în gură sunt ideali ca și garnitură alături de o friptură sau serviți ca atare însoțiți de o salată!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 6 cartofi noi (mari)
  • 100 g unt
  • cimbru și rozmarin verde
  • sare și piper după gust
  • 2 Lg ulei de măsline

Spălăm cartofii și ii pozitionam între doua vergele sau spatule… Ii tăiem în felii subțiri trecând cuțitul pana în spatula astfel încât baza cartofului sa rămână întreagă.  Îi așezăm într-un vas de cuptor uns cu ulei. Asezonam cartofii cu sare și piper și ii ungem cu o pensula cu untul topit. Presaram frunze de cimbru și rozmarin și ii acoperim cu folie de aluminiu.

Coacem la cuptorul încins la 200 de grade aproximativ 50 min. Spre final îndepărtăm folia pentru a se rumenii frumos!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *