30 May, 2020
Copanele de pui cu sos lipicios
Posted in : Fripturi, Mancaruri on by : Flory Kitchen
Un preparat simplu și rapid dar….foarte gustos de te lingi pe degete! 😉
Carnea de pui se remarcă în general pentru versatilitate și timp redus de gătire… Asa ca…nimic mai potrivit pentru o cina rapidă și delicioasă decât aceste copanele fragede și aromate!
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 6-8 ciocanele de pui
- 50 ml ulei de măsline
- 4 Lg miere
- 2 lg boia dulce /iute afumată
- 2 – 3 Lg sos de soia
- 2 Lg sos worcestershire
- 2 Lg sos barbecue
- sare și piper
- zeama de lămâie
- coriandru verde
- 1 lime
Asezonam cu sare și piper ciocanele de pui… Le rumenim frumos sa prindă culoare într-o tigaie cu puțin ulei. După ce au prins culoare, adaugăm sosul pregătit din ingredientele sus menționate…ulei,sos de soia, sos barbecue, sos worcestershire, boia afumată, zeama de lămâie și miere. Amestecam bine ingredientele și asezonam sosul cu sare și piper după gust și îl adaugăm peste ciocanele. Lasam sa se gătească câteva minute până ce se reduce sosul, decoram cu lime și coriandru verde și…servim!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!