23 November, 2019
Gutui umplute la cuptor
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
: 45 min
: 4 portii
Pentru ca alaturi de dovleac si gutuia este vedeta acestui sezon , vom pregati o reteta a copilariei mele foarte inmiresmata si plina de nostalgie.. Un desert simplu si totodata rafinat , plin de savoare tocmai bun de savurat cu cei dragi in dupa-amiezele friguroase !
Sa prezentam ingredientele magice :
- 2 gutui
- o mana miez de nuca
- 10-20 g unt
- 2 Lg miere
- zahar brun
- 4 fire cimbru proaspat
- 5 -6 cuisoare
- o Lg ulei
Intr-o tigaie fara adaos de grasime ruenim putin miezul de nuca si il lasam deoparte…Gutuile sterse de puf le taiem in jumatate si indeprtam cotorul obtinand astfel o scobitura . Asezam gutuile in tigaia unsa cu unt si ulei si adaugam in fiecare jumatate miez de nuca ,un cubulet de unt si zahar brun. Le glazuram cu miere si adaugam si cuisoarele . Acoperim vasul cu capac sau folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 min la 200 grade celsius. Spre final indepartam capacul si lasam 5 min sa prinda culoare …Hmmm….miros demential de bine .
Servim cu inghetata sau pur si simplu ca atare !
Pofta buna si nu uitati, gatiti cu paiune !