8 September, 2019
Clătită germana/Dutch baby sau Clătita uriașă

O clătită ideala pentru un brunch sau atunci când dorim sa savuram ceva dulce!
O rețetă simplă, fără pretenții și foarte delicioasă! Merită încercată!
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 130 ml lapte
- 3 ouă
- 80 g făină
- vanilie
- 10 g unt
- miere
- fructe proaspete
Amestecam într-un bol ouăle cu faina și incorporam apoi laptele și vanilia. Încingem foarte bine o tigaie din fontă (e cea mai indicată pentru succesul acestei clătite) adaugăm untul și turnam compoziția.
Dam la cuptorul preîncălzit la 200 grade C cam 30 min. În timpul coacerii nu trebuie sa deschidem deloc ușa cuptorului, putem doar sa o admiram prin geamul acestuia cum creste foarte mult!
După răcorire putem glazura cu miere și servi cu fructe proaspete la alegere!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!