5 September, 2019
Tocăniță de miel în stil turcesc
Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen
Dragilor, în vacanța din Turcia de anul acesta…am fost atrasă de o mâncare foarte deliciosa pe care am comandat-o negreșit! Este o tocăniță ciobaneasca foarte delicioasă! M-a cucerit prin simplitatea ei și modul de prezentare și bineînțeles prin aroma ei ispititoare….. Asa ca mi-am propus să împărtășesc cu voi experiența și sa o pregătim împreună!
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 700 g spata dezosata de miel sau oaie
- 3 roșii mari de grădină 🙂
- 4 ardei kapia
- 2 cepe
- pătrunjel verde
- Un praf fulgi de chilli
- șofran
- coriandru macinat
- boia dulce
- sare și piper
- menta
- cumin macinat( toate mirodeniile după gust)
Carnea o tăiem în cubulețe mici și o adaugăm într-un vas de lut (am ales eu) cu 2 LG de ulei și mirodenii. Acoperim vasul și o gătim inabusit. După care adaugăm legumele, respectiv ceapa tăiată în bucăți mari, roșiile cuburi și ardeii deasemeni.
Asezonam cu sare, piper și mirodenii după gust și lăsăm sa se gătească în continuare pana scade lichidul și carnea este bine pătrunsa.
Garnisim cu pătrunjel verde și…. Poftă bună!
Va las învăluiți în aromele Turciei!
Pe curând!