Home / Deserturi / Tort After Eight
28 July, 2019

Tort After Eight

Posted in : Deserturi, Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen

Un tort decadent în care ciocolata pune în valoare aroma proaspătă și răcoritoare a mentei!

Un desert ce merită încercat!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

Pentru blat :

  • 120 g biscuiți
  • 100 g unt

Pentru compoziția propriu zisă :

  • 300 g ciocolată albă
  • 420 ml frișcă lichidă
  • 20 g gelatină
  • 40 ml apa rece
  • esență mentă
  • 100 g ciocolata After Eight
  • colorant alimentar verde

Pentru glazura și decor :

  • 100 g ciocolata amăruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frișcă lichidă
  • frunze proaspete de mentă
  • bucatele de ciocolată After Eight

Pregătim mai întâi blatul…. Mărunți biscuiții într – un robot de bucătărie și adaugăm untul topit cât sa obținem un amestec nisipos pe care îl așezăm într-o forma cu pereți detașabili de 18 cm diametru.

Dam la rece, timp în care pregătim restul…

Ciocolată mărunțită o adaugăm într-o cratiță împreună cu 180 ml frișcă lichidă și topim la foc mic. Apoi incorporam și gelatina pe are am hidratat-o în apa rece și lăsăm puțin sa se tempereze înainte de a o amesteca cu restul de frișcă bătută (cei 240 ml).

Ciocolata After Eight o tăiem în bucatele pe care le incorporam în compoziție după ce am colorat-o folosind colorantul alimentar.

Compoziția o turnam peste crusta de biscuiți și dam la rece pentru câteva ore.

Pentru glazura amestecam la foc mic ciocolata amăruie cu frișcă și untul. Glazuram tortul cu ciocolată și decoram cu frunze de menta și bucățele de ciocolată After Eight!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *