8 July, 2019
Tort cu crema de ness

Un desert lejer, fără pretenții…tocmai bun pentru a însoți o cafea servita cu prietenii într-o după amiază!
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
Pentru blat:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri ulei
- 8 linguri făină
- 2 linguri cafea instant
Pentru cremă :
- 1 plic crema de vanilie
- 150 g unt
- 200 ml lapte
- 1 linguriță cafea instant
- nuci sau migdale mărunțite pt decor
Separam ouăle și batem spuma albușul cu zahărul. Gălbenușurile le amestecam cu uleiul și cafeaua instant.
Le incorporam apoi în spuma de albuș. Cerem apoi faina și o adaugăm încet.
Aluatul rezultat îl turnam într-o forma de tort cu diametrul de 21 cm și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii.
Pentru cremă, adaugăm într-un bol laptele rece și pudra pentru cremă și amestecam la început cu un tel. Adaugăm apoi untul moale și mixam pana obținem o crema aerata.
Blatul răcit îl portionam în jumătate și adaugăm crema pe prima jumătate, așezăm cealaltă parte de blat și acoperim după preferință cu restul de crema.
Decoram cu nuci sau migdale.
Poftă bună și gătiți cu pasiune!