Home / Mancaruri / Chiftelute de dovlecei
29 June, 2019

Chiftelute de dovlecei

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

  1. Un preparat de sezon , proaspat si gustos !  Daca sunt preparate cu dovlecei din gradina ta , cu atat mai mare este satisfactia….daca nu , nu va ingrijorati …vor iesi foarte delicioase oricum !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 3-4 dovlecei sau zuchinni
  • 150 g branza feta de oaie sau capra
  • 2 oua bio
  • 4-5 linguri pesmet
  • o ceapa optional
  • sare si piper
  • o legatura verdeata (marar si patrunjel)
  • ulei de masline

Spalam si uscam dovleceii , apoi ii dam pe razatoarea mare . Presaram sare peste ei si il lasam intr-o sita la scurs.

apoi daca este nesar ii vom stoarce pentru a fi cat mai zvantati. Ii adaugam intr-un bol , asezonam cu sare si piper si amestecam…incorporam ouale , branza feta rasa sau sfaramitata , verdeata si pesmetul . amestecam bine si mai adaugam pesmet daca este necesar atat cat sa obtinem o compozitie potrivita pentru a modela chiftelele noastre .

Le putem da marimea dorita si le dam prin pesmet . incingem ulei intr-o tigaie si rumenim chifteletele pe ambele parti .

Putem sa le servim alaturi de o salata sau de un sos tzatiki ….Pofta buna si gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *