29 June, 2019
Chiftelute de dovlecei
Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen
- Un preparat de sezon , proaspat si gustos ! Daca sunt preparate cu dovlecei din gradina ta , cu atat mai mare este satisfactia….daca nu , nu va ingrijorati …vor iesi foarte delicioase oricum !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 3-4 dovlecei sau zuchinni
- 150 g branza feta de oaie sau capra
- 2 oua bio
- 4-5 linguri pesmet
- o ceapa optional
- sare si piper
- o legatura verdeata (marar si patrunjel)
- ulei de masline
Spalam si uscam dovleceii , apoi ii dam pe razatoarea mare . Presaram sare peste ei si il lasam intr-o sita la scurs.
apoi daca este nesar ii vom stoarce pentru a fi cat mai zvantati. Ii adaugam intr-un bol , asezonam cu sare si piper si amestecam…incorporam ouale , branza feta rasa sau sfaramitata , verdeata si pesmetul . amestecam bine si mai adaugam pesmet daca este necesar atat cat sa obtinem o compozitie potrivita pentru a modela chiftelele noastre .
Le putem da marimea dorita si le dam prin pesmet . incingem ulei intr-o tigaie si rumenim chifteletele pe ambele parti .
Putem sa le servim alaturi de o salata sau de un sos tzatiki ….Pofta buna si gatiti cu pasiune !