27 May, 2019
Iepure la cuptor cu ierburi aromatice
Posted in : Fripturi, Mancaruri on by : Flory Kitchen
Prezent pe masa nobililor sau chiar a saracilor inca din vremuri indepartate , iepurele tratat astazi ca si delicatese …este un preparat cu carnea alba ,frageda si sarac in colesterol!
In cautarea mea de a diversifica putin meniul familiei , am ales ca vedeta de pe masa mea sa fie iepurele !
Asa ca , mi-am propus sa impartasesc cu voi aceasta reteta delicioasa !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- un iepure de 1.5 kg
- 200 ml vin alb
- 3 catei usturoi
- 40 ml otet balsamic alb
- salvie
- cimbru
- rozmarin
- sare
- piper sichuan
- ulei de masline
- mix condimente pt.vânat
Transam iepurele. Îl asezonam cu mixul de mirodenii pentru vânat și pregatim marinada…. Intr-un robot de bucătărie adaugam salvia, cimbru, ulei de măsline, usturoiul, piperul sichuan, oțetul balsamic, un pic de vin și mixam pana obtinem o emulsie. Turnam marinada peste carne și masam carnea pentru a se acoperi bine. Lăsăm iepurele sa stea la rece cam 8-10 ore sau peste noapte.
După care, încingem puțin ulei într-o tigaie și gatim iepurele cât sa ii dam culoare. Apoi transferam carnea într-un vas pentru cuptor, adaugam vinul alb și rozmarin. Acoperim vasul și îl dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 40-50 min pana ce iepurele este suficient gătit.
Putem servi alături de orice garnitura dorim!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!