13 May, 2019
Ciorba cu spanac

O reteta de sezon , care imi aminteste de copilarie si de bunica mea ,foarte gustoasa si care primeaza prin simplitate !
Din ingrediente sanatoase si hranitoare care vor pune in valoare preparatul nostru putin cam rustic !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 600 g spanac proaspat
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2-3 tije telina apio
- o ceapa
- 1 pastarnac
- 100 g rosii cuburi ( din conserva )
- 500 ml bors
- 6 oua
- sare
- piper
- ulei de masline
- o legatura leustean
Spalam spanacul si il lasam la scurs intr-o sita . Eu am folosit spanac baby dar la fel de indicat este si spanacul obisnuit ….preparati cu ce aveti la indemana .
Pregatim legumele pe care le taiem dupa preferinta…ceapa,ardeiul , pastarnacul in cubulete mici iar morcovul il razuim . Intr-o cratita adaugam ulei de masline si calim legumele cu putina sare . Apoi adaugam apa 2-3 l si lasam sa fiarba .
Pentru spanac putem opta pentru doua modalitati de preparare si anume….il gatim la aburi ,asa cum am procedat eu sau il oparim propriu zis .
Eu am pus spanacul intr-o sita deasupra cratitei in care fierb legumele si l-am lasat 3-4 min dupa care l-am deoparte , apoi l-am taiat. In felul acesta am scutit si timp , dar am si salvat mai multe substante nutritive , deoarece fiind gatit la aburi spanacul si-a pastrat multe din proprietati .
Intre timp pregatim omleta din cele 6 oua asezonate cu sare si piper. Intr-o tigaie cu ulei de masline gatim ouale . procedam ca la o omleta obisnuita…numai ca , dupa racire feliem omleta in cubulete de marime potrivita .
Asa ca , dupa ce am gatit spanacul ..l-am taiat ,iar cand legumele au fost suficient fierte , l-am adaugat in ciorba impreuna cu rosiile si omleta feliata . Am mai lasat sa fiarba impreuna cam 5 min dupa care adugam borsul si leusteanul .
Pofta buna si gatiti cu pasiune !