Home / Deserturi / Tort cu ciocolata alba si ceai verde / Matcha cake
10 May, 2019

Tort cu ciocolata alba si ceai verde / Matcha cake

Posted in : Deserturi, Torturi on by : Flory Kitchen

Matcha sau pudra de ceai verde este bine cunoscuta ca sursa excelenta de antioxidanti !

Valoroasa si apreciata nu doar pentru proprietatile sale dar si pentru aroma speciala pe care o are, …o putem folosi nu numai ca atare pentru a prepara un ceai ci,  si in deserturi carora le confera un gust aparte !

Asa ca…va propun sa pregatim impreuna un minunat tort a carui vedeta este pudra de ceai verde si anume Matcha !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

Pentru blat :

  • 150 g biscuiti cu cacao
  • 100 g unt topit

Pentru crema ganache cu matcha :

  • 150 g ciocolata alba
  • 80 ml frisca lichida
  • 2 Lg pudra matcha
  • 100 l frisca
  • 1 plic gelatiana
  • 20 ml apa rece

Pentru crema ganache de ciocolata alba :

  • 150 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatiana
  • 20 ml apa rece

Pregatim intai crusta care va constitui blatul tortului . Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si adaugam untul topit amestecand sa avem un aluat nisipos. Asezam biscuitii intr-o forma cu diametrul de 15-18 cm tasand bine si dam la frigider aproximativ 30 min pana facem ganache-ul.

Pentru ganache-ul cu matcha , adaugam intr-un vas ciocolata maruntita si cei 80 ml frisca si topim la foc mic . Hidratam gelatina in apa rece si o incorporam in amestecul de ciocolata si desigur.. cernem si pudra de ceai . Amesteca bine si lasam sa se racoreasca timp in care mixam restul de frisca …respectiv cei 100 ml. Peste frisca spumata adaugam amestecul de ciocolata si turnam peste crusta de biscuiti . Dam la frigider cam 1 h pana se intareste.

Pentru ganache-ul de ciocolata alba procedam asemanator ca si la crema anterioara ….turnam peste stratul cu matcha si dam la rece aproximati 1 h .

Dupa ce s-a intarit putem decora tortul dupa preferinta …eu am folosit 100 ml frisca in care am dizolvat pudra de ceai , am mixat-o si cu un posh am decorat suprafata tortului , iar deasupra am cernut pudra de ceai .

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *