7 April, 2019
Shaorma cu pui
Posted in : Aperitive, Snack-uri - gustarele on by : Flory Kitchen
Shaorma este un preparat arabesc, din Levant sau mai bine zis din Orientul mijlociu.
Preparată din fâșii de carne ( oaie, pui, curcan…) acompaniate de legume proaspete și murate, cu un sos delicios și învelite toate într-o lipie!
Deci, să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 6 lipii (cu semințe am folosit eu)
- 500 g piept de pui
- 3-4 castraveți murați feliati
- 1 ardei feliat
- 3 roșii feliate
- 1/2 salată iceberg
- 5 Lg maioneză
- 2 Lg sos picant
- 2 Lg muștar cu boabe
- sare și piper
- 1 lg curcuma
- 1 lg curry madras
- sos tabasco
- ulei de masline
Tăiem în fâșii pieptul de pui și îl condimentam cu sare, piper, curry, curcuma și ulei de măsline. Lăsăm la marinat câteva ore…daca avem rabdare🙂
Apoi îl prăjim și îl lăsăm deoparte….
Începem sa pregatim shaorma!
Ungem o lipie cu maioneza și puțin sos picant, asezam în centru pe lungime salată și piept de pui asezonand cu restul legumelor… Rulam lipia și gata! Putem savura shaorma!
Desigur, putem adauga ce ingrediente dorim, condimente de asemeni…sos cu usturoi sau rondele de ceapa… Totul după gustul fiecăruia!
Pofta bună și gătiți cu pasiune !