8 January, 2019
Somon pe bloc de sare Himalaya
Posted in : Pește on by : Flory Kitchen
O metoda inovativa de gătire și o rețetă super delicioasă !
Gătirea pe bloc de sare himalaya este folosita de bucătari din întreaga lume, folosita mai rar la noi, dar va asigur că merită încercată!
Gustul este unul deosebit și ținând cont de proprietățile benefice ale sării de himalaya trebuie musai să încercați și voi.. Puteți găti de la carne de vita, porc, pui, peste fructe de mare pana la al folosi rece ca și platou pentru salate.!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 300 g file de somon
- o lamaie
- sare
- piper
- ulei de măsline
- niște salată asortata pt servit
- o mână de fistic
Punem la încins blocul de sare…o putem face în cuptor sau direct pe flacără.
Îndepărtăm pielea somonului și îl asezonam cu piper, ulei de măsline și suc de lămâie. Îl asezam pe blocul de sare și îl lăsăm sa se pătrundă pe o parte după care îl întoarcem …
Asezonam salata cu ulei, sare și lămâie iar deasupra presarăm fistic mărunțit .
Servim somonul alături de salată sau orice garnitura preferați !
Poftă bună și gătiți cu pasiune !