22 October, 2018
Dovleac copt cu legume
Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen
La pas cu toamna! 🍁🍂prin grădini.. prin piață…găsim o multitudine de fructe, legume cum altfel?!….decat specifice acestui anotimp minunat… TOAMNA🍁🍁🍁🍁
De aceea, va propun o rețetă cu vedeta acestui sezon și anume…dovleacul!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 1 dovleac plăcintar aprox 1.5 kg
- 100 g ciuperci
- 100 g roșii cherry
- 2 ardei grași
- 50 g brânză gorgonzola
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 1 linguriță condiment exotic- veggy
- patrunjel verde pt.decor
- otet balsamic…optional
- micro plantute la alegere
Tăiem în jumătate pe lungime dovleacul și îndepărtăm semințele și îl crestam ușor. Asezonat cu sare, piper, condiment exotic și ulei după care îl asezam într-o tava de copt și îl dam la cuptor aproximativ 30 min.
Între timp pregatim legumele… Tăiem ardeiul în cuburi potrivite, roșiile jumătăți și amestecam totul într-un bol împreună cu ciupercile. Asezonam după gust. După ce dovleacul este aproape făcut adaugam în interiorul lui amestecul de legume și dam în continuare la cuptor pana se rumenesc ușor.
Rupem deasupra bucatele de gorgonzola, decoram cu pătrunjel și micro plantute și putem servi! Poate fi un fel principal sau poate sa însoțească cu succes o friptură!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!