Home / Mancaruri / Ardei la cuptor cu pui și ciuperci
22 September, 2018

Ardei la cuptor cu pui și ciuperci

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

Ideal pentru cină, acest preparat este foarte gustos și sățios!

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 4 ardei grași diverse culori
  • 200 g orez basmati sau orez cu bob lung
  • 250 g piept pui
  • 150-200 g ciuperci
  • 150 g roșii în sos
  • 2 lg pasta tomata
  • o ceapă mică
  • 2 morcovi
  • cimbru, oregano
  • sare și piper
  • 2 lg capere opțional

Ardeii spălați și uscați ii tăiem în jumătate și îndepărtăm cotorul oprind doar codita…

Ii asezam într-o forma pentru cuptor unsa cu ulei,dupa care ne ocupam de umplutură ..

Taiem mărunt pieptul de pui și ceapa  iar morcovul îl răzuim mare. Într-o tigaie adaugam puțin unt și ulei de măsline și călim carnea pe care o asezonat cu sare și piper. Adăugăm apoi ceapa și morcovul, după care ciupercile, pasta tomata, orezul și condimentele împreună cu 100 ml apa pentru a se putea înăbuși bine. Pe parcurs mai putem adaugă apa dacă este necesar. Gatim la foc mic aproximativ 10 min.

Cu aceasta compoziție umplem jumătățile de ardei. Adăugăm în vas și roșiile în sos, 100 ml de apa, caperele și înnobilat totul cu ulei de măsline . Coacem la 180 grade 30 – 40 min.

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *