17 September, 2018
Budincă de croissante / Budinca de pâine
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
Un desert al copilăriei, foarte delicios și extrem de simplu de preparat și din ingrediente la îndemână !
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 500 ml lapte
- 4-5 croissante
- 5 lg zahăr
- 5-6 ouă
- 100 g unt
- 2-3 lg zahar brun
- vanilie
- stafide, merișoare, caise uscate- după preferință
- coaja rasa de lămâie
Nimic mai simplu!…. Decât sa ne apucam de treabă !
Ungem cu unt forma și o tapetat cu zahar brun. Apoi taiem croissantele în felii de 1cm grosime și le asezam în formă.. Adăugăm peste fructele uscate și pregatim compoziția de lapte și oua…
Amestecam laptele,zaharul, ouăle și coaja de lămâie cu un tel, adaugam vanilia și turnam compoziția peste feliile de croissante .
Coacem cca. 30 min la 180 grade pana avem o budinca frumos rumenita !
Pofta bună și gătiți cu pasiune !