11 July, 2018
Pizza de casă cu salami / Aluat de pizza
Posted in : Mancaruri, Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen
Pizza….poate cel mai popular preparat italian îndrăgit de cei mari și mici deopotriva !
Preparată divers cu topinguri care mai de care mai savuroase, pizza rămâne un preparat foarte iubit…
Dacă aveți în dotare o piatra de copt ar fi minunat, dar dacă nu, puți folosi orice tava de copt.
Eu va propun astăzi o pizza clasica ca forma și ingrediente, asa ca, sa prezentam ingredientele și modul de preparare :
Pentru aluat
- 500 ml apa caldă
- 1 kg făină
- 50 ml ulei de masline
- 10 g drojdie
- sare
Intr-un bol adaugam apa,uleiul, sarea și faina împreună cu drojdia. Frământăm pana obtinem un aluat elastic și fin. Îl împărțim ulterior în 4 părți, fiecare parte apoi dându-i forma de bila. Asezam aluatul pe o suprafață pudrata cu faina, acoperim cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm sa se odihnească 15-20 min. După care putem întinde aluatul!
Pentru topping
- 250-300 g mozzarela razuita
- 200 g piure de roșii
- 150 g salami crud-uscat
- 150 g ciuperci
- roșii cherry
- 1 ardei feliat
- măsline
- sare și piper
- cimbru și oregano
Intindem aluatul, îl asezam pe o plansa de copt presărată cu mălai sau gris după care adaugam toppingul… Începem cu piureul de roșii pe care îl intindem cu o lingură pe suprafața aluatului și adaugam apoi mozzarela și continuam cu feliile de salami, ciupercile,, măslinele, roșiile, ardeiul și condimentele… Dam pizza la cuptor pentru aproximativ 30 min.
Putem servi cu frunze de busuioc, rucola sau spanac!
Pofta bună și gătiți cu pasiune !