Home / Aperitive / Tartă cu pui și sparanghel
3 July, 2018

Tartă cu pui și sparanghel

Posted in : Aperitive, Mancaruri on by : Flory Kitchen

O tartă delicioasă cu o crusta crocanta și umplutură fina și consistentă !

O puteți servi alături de o salată la cină sau de ce nu…poate fi un brunch ideal în diminețile târzii de duminică !

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

Pentru crustă :

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece
  • 2-3 lg apa rece
  • sare

Pentru umplutură :

  • 4 oua bio de preferință
  • 200 g smantana lichida
  • 150 g mozzarela sau cascaval
  • 250 g sparanghel proaspăt
  • 3-4 roșii cherry
  • sare și piper
  • fulgi de chili-optional

Pentru început pregatim crusta de aluat…. Adăugăm în vasul unui robot faina, untul rece tăiat cubulețe și sarea. Mixam totul pana obtinem un aluat nisipos și adaug și apa rece amestecând pana ce aluatul nostru se aduna sub forma unei bile. Îl asezam pe o folie alimentara și îl dam la rece 30 min.

Pieptul de pui îl spălăm și uscam bine, apoi îl tăiem în fâșii subțiri pe care le asezonat cu sare și piper și opțional chilli . Tragem puțin la tigaie și le lăsăm deoparte .

Scoatem aluatul de la frigider și îl intindem cu sucitorul ca să obținem o foaie potrivit de groasa pe care o asezam în tava de tartă unsa cu unt sau ulei. Înțepat aluatul pe alocuri cu o furculița și îl dam la cuptor la 180 grade aproximativ 10 min. Apoi peste crustă adaugam fasiile de pui. Omogenizam ouăle și smântâna  apoi mozzarela răzuita, iar sparanghelul după ce am înlăturat partea lemnoasă,îl tăiem mărunt păstrând 4-5 cm la vârf . Compoziția o turnam peste crusta de aluat si asezam deasupra după preferință roșiile tăiate jumătăți și vârfurile de sparanghel. Presarăm mozzarela și dam la cuptor pentru aproximativ 30 min.

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *