30 June, 2018
Cozonac cu nuga si migdale
Posted in : Deserturi, Paine/Patiserie, Torturi on by : Flory Kitchen
Un cozonac savuros , cu o umplutura foarte atragatoare! Aluatul pufos care se desprinde in fasii,asemanator celui de brioche,cu gust bogat ,face din acest cozonac un deliciu !
Va propun sa il incercati si deci….,sa prezentam ingredientele si modul de preparare:
- 500 g faina
- 250 ml lapte caldut
- 25 g drojdie proaspata
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat bourbone
- 50 ml ulei din seminte de struguri
- 100 g unt topit
- 2 oua
- 100g caise confiate
- 150 g nougat
- 150 g migdale maruntite
- fulgi de migdale pt.decor
- 50 g ciocolata topita
Dizolvam drojdia in putin lapte . Intr-un bol adaugam uleiul,laptele,zaharul,ouale ,zaharul vanilat si untul topit. Apoi adaugam faina si incepem sa framantam. Aluatul il asezam intr-un vas uns cu ulei ,il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul .
Dupa ce a crescut,intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara potrivit de groasa. Taiem in 6 fasii pe care presaram migdale maruntite,caisele taiate cuburi si nougat taiata de asemeni. La randul lor fasiile le taiem iar in asa fel incat sa obtinem niste patrate pe care le suprapunem si le asezam pe verticala ….alipindu-le in tava unsa cu unt sau ulei . Lasam apoi la dospit….
Inainte de a da la cuptor ,ungem cozonacul cu ou batut si presaram fulgi de migdale. Coacem aprox .40 min la 180 grade.
Apoi dupa ce s-a racit putin il putem glazura cu ciocolata topita dupa preferinta.
Pofta buna si gatiti cu pasiune !