Home / Deserturi / Cheesecake cu cireșe
23 June, 2018

Cheesecake cu cireșe

Posted in : Deserturi, Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen

Un desert rafinat și răcoritor cu fructe de sezon, este propunerea mea pentru voi!

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 200 g biscuiți
  • 100 g unt moale
  • 600 g cremă de brânză
  • 300 g smântână
  • 3 oua
  • 200 ml frisca lichidă
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • vanilie
  • 300 g cireșe fără sâmburi
  • ciocolată pt.glazura-optional

Pentru crustă, mărunți biscuiții într-un robot de bucătărie și ii amestecam cu unt moale. Compoziția o distribuim într-o forma detașabilă unsa și căptușit cu hârtie de copt și o presam bine pentru a obține un blat de baza. O dam la cuptor cca. 10 min.

Acum pregatim umplutura… Punem într-un bol cremă de brânză cu zahărul și mixam. Adăugăm apoi pe rand ouăle, smântâna  frișcă și amidonul. Apoi incorporam cireșele fără sâmburi. Turnam compoziția peste crusta de  biscuiti. Izolam forma cu folie de aluminiu și o asezam int-o tava mai mare în care adaugam apa pentru ca prăjitură sa se gătească pe baie de abur fără a se arde.

Coacem la 180 de grade aproximativ 50 min.

După coacere lăsăm cheese cake – ul în forma sa se răcească câteva ore  după care îl putem scoate și așeza pe un platou. Îl glazuram cu ciocolata topita și decoram cu cireșe după cum dorim.

Poftă bună și gătiți cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *