23 April, 2018
Prăjitura Albă ca zăpada
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
O prăjitură cunoscută și preparată fără îndoială de mamele și bunicile noastre… Care încă prezintă interes și în prezent printre mulțimea de noi delicatese de actualitate…
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
Pentru foi:
- 3 oua
- 9 lg lapte
- 9 lg ulei
- 9 lg zahar
- 2 plicuri bicarbonat de amoniu
- zahar vanilat
- făină cât cuprinde…
Pentru crema:
- 1 l lapte rece
- 6 lg zahar sau după gust
- 10 lg faina
- 250 g unt
- esenta vanilie
- coaja rasa și zeama unei lamai
Pentru foi, adaugam ouăle zaharul și uleiul într-un bol și mixam. În laptele fierbinte stingem amoniacul și adaugam peste ingrediente. Apoi faina treptat cât sa obtinem un aluat potrivit de moale și bun de întins… Aluatul obținut îl împărțim în 4 părți și intindem fiecare foaie pe care o coacem pe dosul unei tăvi unse cu ulei.
Păstrăm foile acoperite pana când preparam și crema…
Adaugam laptele într-o cratiță împreună cu zahărul și faina și amestecam bine cu un tel… Punem amestecul la foc mic amestecând continuu pana ce crema se îngroașă și are consistenta dorită. O lăsăm sa se răcească oarecum și incorporam untul moale mixând. Apoi coaja și zeama de lămâie la final și eventual vanilia.
Acum asambla prăjitura .. Peste prima foaie intindem în strat uniform crema..urmand celelalte foi.. După ce am asamblat acoperim cu folie alimentara și dam la frigider aprox 10-12 ore..
Servim prăjitură pudrata cu zahar și o porționam după plac în romburi sau pătrate..
Pofta bună și gătiți cu pasiune !