9 March, 2018
Crema de zahar ars / creme brulle
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
Un desert franțuzesc foarte îndrăgit!
Sa prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 1 l lapte
- 10 oua
- 250 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat de bourbone
- 250 g zahar pt.caramel
Mixam ouăle împreună cu zaharul ,adaugam laptele și zaharul vanilat. Separat topim cele 250 g zahar sa obtinem caramelul cu care vom glazura formele de copt .. Eu am ales sa coc individual crema dar, puteți și într-o singura forma.
După ce am îmbrăcat bine pereții formelor cu caramel, turnam compoziția. Într-o tava, asezam formele noastre și adaugam apa rece cât sa cuprindă formele pe jumătate și introducem tava la cuptor. Coacem în jur de 30-40 min pana când crema este bine închegată.
Pofta bună!