2 March, 2018
Orez cu legume / Orez sarbesc
Posted in : Mancaruri, Retete de post on by : Flory Kitchen
Timp de preparare : 50 min.aproximativ
Pentru : 6 persoane
O reteta de post si nu numai , deoarece poate fi la fel de bine si garnitura unei fripturi ! Usor de pragatit , din ingrediente simple pe care fiecare le are in camara …
Sa prezentam in gredientele si modul de preparare :
- 8 ardei grasi sau kapia
- 2 morcovi
- o ceapa
- 450 g ciuperci
- 500 ml sos de rosii
- 2 masuri orez respectiv o cana
- sare si piper
- oregano uscat
- cimbru verde sau patrunjel
- ulei de masline
Incepem cu orezul …si anume ,intr-o tigaie sau cratita adaugam ulei de masline , incingem suficient si adaugam orezul . Amestecam bine timp de 1-2 minute , dupa care adaugam 600-700 ml apa fierbinte ca si la pilaf …Lasam sa fiarba acoperit , amestecand din cand in cand pana ce consideram ca este bine facut .
In timp ce se face orezul , ne ocupam de legume…curatam si spalam ardeii , decojim ceapa si morcovoii . Ardeii ii taiem julien , ceapa o taiem marunt iar morcovii ii dam pe razatoarea mare . Intr-o tigaie adaugam ulei de masline si calim legumele cu putina sare . Adaugam apoi ciupercile scurse si spalate ( de la conserva ) sau proaspete…
Asezonam cu sare si piper , dupa care adaugam si sosul de rosii si oregano . Fierbem 2-3 min.dupa care adaugam legumele peste orez si incorporam bine . Potrivim gustul si orezul nostru este gata !
Pofta buna si gatiti cu pasiune !