Home / Prajituri/ Torturi / Tort Ferrero Rocher
5 February, 2018

Tort Ferrero Rocher

Posted in : Prajituri/ Torturi, Torturi on by : Flory Kitchen

Un tort delicios și rafinat! Gustul și textura alunelor de padure dau o nota crocanta tortului imbinandu-se foarte bine cu ciocolata.

Sa prezentam ingredientele și modul de preparare :

Pentru blat

  • 12 oua
  • 12 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 4 lg cacao
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema de ciocolata

  • 500 g ciocolata cu lapte și extra cacao
  • 500 ml.frisca lichida
  • 100-150 g alune de pădure maruntite

Pentru sirop

  • 600 ml.apa
  • 4-5 lg zahar brun
  • esenta de rom

Pentru decor

  • Bomboane Ferrero rocher100 g. alune de padure
  • 200 g ciocolata extra cacao
  • 50 g unt
  • 50-70 g frișcă lichida sau cat consideram pt.a obtine o glazura suficient de fluida

Pregatim mai intai crema care trebuie sa stea la frigider. Ciocolata maruntita  o adaugam intr-o cratiță impreuna cu frisca și dam la foc mic pana se topește ciocolata. Apoi o dam la frigider.

Separam ouale, albusul il batem spuma cu zaharul,iar gălbenușul il amestecam cu esenta de vanilie si il incorporam in spuma de albus . Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu cacao. Tapetam o forma  cu hartie de copt și turnam aluatul. Coacem aproximativ 35-40 min.la cuptorul preîncălzit.

Între timp facem siropul din ingredientele menționate.

Apoi mixam crema de ciocolata .

Dupa ce s-a copt și s-a răcit blatul, il taiem in trei felii pe care le insiropam. Apoi pe fiecare foaie întindem crema si presarăm alune mărunțite și continuam pana terminam de asamblat. Îmbrăcăm tortul cu crema și il dam la rece,timp in care pregătim alunele pe care le tocam grosier si tapetam tortul lateral. Pregătim glazura, topim ciocolata cu untul și frișca și-o lasam sa se răcească un pic după care o turnam peste tortul rece asa fel  incât sa acoperim tot tortul. Apoi decoram cu bomboane Ferrero Rocher si alune .

Degustare placuta!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *