26 January, 2018
Mamaliga in straturi
Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen
O rețetă tradițională,taraneasca daca vreti…dar foarte gustoasă si usor de preparat !
Sa prezentăm ingredientele si modul de preparare:
- 1 l de apa
- 250-300 g malai
- sare
- 50 g unt
- 200 g afumatura-impletitura am folosit eu
- 300 g branza de burduf
- 200 g smantana fermemtata
- 150 g cascaval razuit
- 4 oua
- unt pentru uns vasul
Facem mai intai mămăliga…punem apa la fiert impreuna cu sarea si untul ,adaugam malaiul si lasam sa fiarba . Trebuie sa avem o mămăligă moale usor de modelat.
Ungem cu unt un vas si adaugam jumătate din mămăligă. Peste adăugăm afumatura pe care am rumenit-o puțin,urmand sa adaugam brânza de burduf sfaramitata,apoi smantana si iar branza. Urmeaza restul de mamaliga in care facem adancituri si spargem ouale. Presaram cașcaval razuit ,unt si dam la cuptor pana se rumeneste frumos !
Pofta buna si gatiti cu pasiune !