23 January, 2018
Tort cu fructe de padure
Posted in : Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen
Un desert elegant,rafinat si foarte delicios !
Eu am facut acest tort pe 2 nivele ,primul cu diametru de 26 cm iar urmatorul cu diametrul de 18 cm… dar,puteti alege marimea dorita…
Sper ca v-am convins sa-l încercați !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare:
Pentru primul blat:
- 12 albusuri
- 12 gălbenușuri
- 12 lg zahăr
- 8 lg faina
- 4 lg cacao
- esență rom + extract vanilie
Pentru al doilea blat:
- 6 albusuri
- 6 galbenusuri
- 4 lg faina
- 2 lg cacao
- esențe
Pentru sirop
- 1 l apa
- 5-6 lg zahar brun muscavados sau cu melasa sau…. zahar obisnuit
- esenta de rom
Pentru crema ganache
- 800 g ciocolata albă
- 800 ml smantana pt.frisca
- 400 g jeleu sau dulceata de coacaze negre-optional
Pentru decor – 300 g fructe de padure la alegere
Incepem cu crema…ciocolata maruntita impreuna cu frisca o incalzim pe foc mic pana se topeste bine ciocolata…amestecand continuu…dupa care o dsm la rece pentru 3 ore cel puțin.
Pentru blat ,spumam albusul cu zahar si un praf de sare,incorporam gălbenușul si esența,apoi faina si cacaoa cernute. Coacem in tavă cu hartie de copt ,la cuptorul preincalzit pentru 30-40 min.pana trece testul scobitorii.
La fel procedam si cu cel de al doilea blat…
Apoi fierbem siropul si dupa ce am sectionat blatul si s-a racit…insiropam dupa preferinta,eu insiropez mediu..
Dupa ce a stat la rece,mixam crema. Fiecare foaie de blat dupa insiropare o ungem cu jeleu sau dulceata de coacaze negre si apoi adaugam un strat de crema…continuam operațiunea pana asamblam blatul. Cu crema ramasa imbracam blatul si decoram cu fructe de padure la alegere!